Satranç Eğitmenliği Eğitimi & Sertifikası
Satranç eğitmenliği eğitimi, satranç oyununun stratejileri, taktikleri ve kuralları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişilere, satranç öğretmenliği yapabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla verilen bir eğitimdir. Satranç eğitmenliği kursu uzaktan online eğitim şeklinde yapılmaktadır. Eğitim sonunda e devletten sorgulanan üniversite onaylı satranç eğitmen eğitimi sertifikası alınmaktadır. Alınan sertifika ile MEB’e bağlı kurumlarda, özel kurum ve kuruluşlarda ‘’ satranç eğitmeni ‘’ ya da ‘’ satranç öğretmeni’’ olarak çalışabilirsiniz
Satranç Eğitmenliği Eğitimi Nedir?
Satranç eğitmenliği eğitimi, satranç oyununu öğretmek ve öğrencileri satrançta geliştirmek için gerekli olan bilgi, beceri ve yöntemleri öğreten bir eğitimdir.
Eğitim programında, satranç oyunuyla ilgili temel kavramlar, açılış stratejileri, orta oyun taktikleri, son oyun teknikleri, turnuva kuralları, satranç etiği ve psikolojisi gibi konular ele alınır. Ayrıca, satranç eğitmenliği yaparken dikkat edilmesi gereken pedagojik prensipler, öğrenci değerlendirme yöntemleri, öğrenci motivasyonu ve ilgisini artırma teknikleri gibi konular da işlenir.
Satranç eğitmenlik sertifikası dersleri; MEB Talim Terbiye Kurulu 2010 / 49 Sayılı Genelge ( Ders Dışı Egzersiz Faaliyetleri ) kapsamında satranç başlığına uygun bir şekilde verilecektir. Satranç Eğitmenlik belgesi ile Genelgede nitelikler kısmında ki “… Alan öğretmeninin bulunmaması halinde alana yetkinliğini belge ile kanıtlayan öğretmenlerce kurs açılabilir” söylemince MEB’de geçerlidir ve egzersiz açılabilmektedir.
Satranç Eğitimi Nedir?
Satranç eğitimi, satranç oyununun kurallarını ve stratejilerini öğrenmek ve geliştirmek için yapılan bir eğitimdir. Satranç eğitimi, her yaştan insanın katılabileceği bir eğitimdir ve özellikle çocuklar için zihinsel ve stratejik düşünme becerilerinin geliştirilmesine yardımcı olabilir. Satranç eğitimi sonunda satranç eğitimi sertifikası alınmaktadır.
Satranç eğitimi, genellikle bir satranç eğitmeni veya satranç antrenörü tarafından verilir. Satranç öğretmeni, katılımcılara satranç oyununun temel kurallarını, farklı açılış stratejilerini, orta oyun taktiklerini, son oyun tekniklerini ve diğer önemli konuları öğretir. Satranç eğitimi, sadece satranç oyunu hakkında bilgi sahibi olmakla kalmaz, aynı zamanda kritik düşünme, problem çözme, karar verme, strateji ve planlama gibi önemli becerilerin geliştirilmesine de yardımcı olabilir.
Satranç Eğitmenliği Eğitimi Kimler Alabilir?
Satranç eğitmenliği eğitimi, satranç oyunu hakkında derinlemesine bir anlayışa sahip olan ve öğretme teknikleri ve stratejileri konusunda da bilgi sahibi olan kişiler tarafından verilir.
Satranç eğitmen eğitimi, satranç oyununa ilgi duyan herkes tarafından alınabilir. Eğitim programına, öğretmenler, satranç eğitmenliği yapmak isteyenler satranç dersi vermek isteyen öğretmenler ve eğitim sektöründe çalışmak isteyenler tarafından alınabilir.
Satranç Eğitmenliği Eğitimi İstihdam Alanları Nelerdir?
Satranç eğitmenliği eğitimi, birçok farklı istihdam alanında kullanılabilir. İşte satranç eğitmenliği eğitimini tamamlayan satranç eğitmeni ya da satranç öğretmeni unvanına sahip kişilerin çalışabilecekleri bazı alanlar:
- Satranç Kulüplerinde Eğitmen Olarak Çalışabilirler
- Okullarda Satranç Dersleri Verebilirler
- Online Satranç Platformları İçin Eğitmen Olarak Çalışabilirler
- Yaz Okullarında Satranç Öğretmeni Olarak Çalışabilirler
- Özel Dersler Vererek Öğrencilere Bireysel Olarak Satranç Öğretebilirler
- Tüm Eğitim Kademelerinde Hayat Boyu Öğrenme Üzerinden Okullar Hayat Olsun Projesi İle Egzersiz Açabilirler
- Özel Okullar, Kolejler, Etüt Merkezleri, Ana Okulları Vb. Eğitim Kurumlarında Eğitici Olabilirler
- Okul Öncesi, İlköğretim ve Lise Kademesinde Kurs Açabilirler
- Eğitim ve Danışmanlık Merkezlerinde Satranç Eğitmeni Olarak Çalışabilirler
- Okul Öncesi Eğitim Merkezleri ve Kreşlerde Çalışabilirler
- MEB ‘de Satranç Egzersizi Açabilirsiniz. Satranç Kulübü Kurabilirler
Eğitim İçeriği Nasıldır?
- Tahta ve Taşlar
- Kalenin Hareketi
- Kale Uygulaması
- Filin Hareketi Satranç Eğitmenliği
- Fil Uygulaması
- Vezirin Hareketi
- Vezir Uygulaması
- Şahın Hareketi
- Şah Uygulaması
- Atın Hareketi
- At Uygulaması
- Piyon Hareketi
- Piyon Uygulaması
- Şah Tehdidi
- Pat
- Birkaç Kural Daha
- Mat Aramak
- Saldırı ve Tehdit
- Oyuna Başlarken
- Merkezin Önemi
- Çoban Matı
- Vezir Gezmede
- İdam Mangası
- Tahtada Av
- Vezir Çatalı
Eğitim Süresi ve Şekli Nasıldır?
Üniversiteler iş birliği ile hazırlanan satranç eğitmenliği eğitimi, video A senkron teknolojisi ile anlaşmalı üniversitenin gözetimiyle gerçekleşmektedir. Üniversitenin iştirakiyle gerçekleşen eğitim sonunda anlaşmalı üniversite tarafından satranç eğitmen eğitimi sertifikası verilmektedir. Satranç eğitimi sertifika programı, internet ortamında video A Senkron teknolojisi ile anlaşmalı üniversiteler tarafından sağlanmaktadır.
Eğitim Süresi: 30 Gün / 100 Saatlik Sertifika
Eğitim Şekli: Uzaktan eğitim sistemi ile internet üzerinden video ders (A-Senkron)
Sınav Şekli ve Türü: Uzaktan eğitim sistemiyle, çoktan seçmeli test
Sertifika Sınav Hakkı: 5
Sertifika Sınavı Başarı Puanı: Minimum 50 puan
Belgelendirme: Üniversite onaylı sertifika
Eğitim Hakkında Detaylı Bilgi Nasıl Alabilirim?
Satranç eğitmenliği eğitimi sertifika kursu hakkında detaylı bilgi almak için Whatsapp ve iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz ya da Hemen Bilgi Formunu doldurabilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız detaylı bilgilendirme yapmak için en kısa sürede sizlere dönüş sağlayacaklardır. Eğitime katılmak ve satranç eğitimi sertifikası almak için sitemizde bulunan kayıt formunu doldurarak hemen başvuru yapabilirsiniz.