Oyun Terapisi Eğitimi & Sertifikası
Oyun terapisi eğitimi, oyun terapisinin ilkeleri, teknikleri ve uygulama yöntemlerini öğrenmek isteyen bireyler için hazırlanmış bir eğitim programıdır. Oyun terapisi kursu uzaktan online eğitim şeklinde yapılmaktadır. Eğitim sonunda üniversite onaylı e devletten sorgulanabilen oyun terapisi uygulayıcısı sertifikası alınmaktadır.
Oyun Terapisi Eğitimi Nedir?
Travmatik deneyimler yaşamış çocukların duygularına oyun ve oyuncaklar aracılığı ile ulaşmayı oyun terapisi olarak tanımlayabiliriz. Çocukların, ergenlerin ve yetişkinlerin duygusal, sosyal, bilişsel ve davranışsal ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan bir terapi yöntemidir. Oyun terapisinde, terapistlerin çocukların veya yetişkinlerin duygusal problemlerini anlamalarına, ifade etmelerine, işleme koymalarına ve çözmelerine yardımcı olmak için bir dizi oyun ve aktivite kullanır.
Çocuklar yaşadıklarını ve duygularını ifade etmeyi oyun ortamında yapar. Çocuklar için oyun ve oyuncaklar kelimeler gibidir. Çocuklar oyun ve oyuncaklar ile kendini ifade eder. Oyun terapisti çocukların çözüm üretemediği problemlerini, olumsuz davranışlarını, psikolojik problemlerini oyun terapisi ile ortadan kaldırarak duygusal olarak iyi hissetmelerini sağlar.
Oyun terapisi eğitimi alan kişiler, bir oyun terapisti olarak kariyer yapabilirler veya oyun terapisi tekniklerini mesleklerindeki çalışmalarına entegre edebilirler.
Oyun Terapisi Nedir?
Oyun terapi, oyun ve oyuncakları kullanarak çocuklar ve yetişkinler de dahil olmak üzere bireylerin duygusal, sosyal, bilişsel ve fiziksel sağlıklarını desteklemek için kullanılan bir terapi türüdür. Bu yöntem, oyun aracılığıyla duygusal iyileşme, zihinsel sağlık, fiziksel rehabilitasyon ve sosyal gelişim gibi çeşitli hedeflere ulaşmayı amaçlar.
Oyun terapisinde, kişinin duygusal, davranışsal veya zihinsel durumunu iyileştirmek için oyunların gücünden faydalanır. Bu terapi türü, bir terapist veya bir terapi grubu eşliğinde gerçekleştirilebilir Bir terapistin eşlik ettiği yapılandırılmış oyun ve aktiviteleri içerir.
Oyun terapistleri, oyun ve oyuncakların çocuklarla iletişim kurmalarına, duygularını ifade etmelerine ve davranışlarını değiştirmelerine yardımcı olmak için farklı stratejiler kullanırlar. Bu süreçte, terapistler çocukların özgüvenini artırmak, karar verme ve problem çözme becerilerini geliştirmek ve duygusal düzenleme yeteneklerini geliştirmek için çalışırlar.
Oyun terapi, depresyon, kaygı, öfke yönetimi, özgüven eksikliği, travma sonrası stres bozukluğu, sosyal beceriler, öğrenme güçlükleri, bedensel rahatsızlıklar gibi farklı sorunlarla mücadele etmek için kullanılabilir.
Oyun Terapisi Eğitimi Kimler Alabilir?
Eğitim programına katılabilecekler şu şekilde sıralanabilir:
- Doktorlar
- Pedagoglar
- Hemşireler
- Aile Danışmanları
- Psikoloji Mezunları ve Öğrencileri
- Sosyoloji Mezunları ve Öğrencileri
- Özel Eğitim Mezunu ve Öğrencileri
- Sosyal Hizmet Uzmanları ve Öğrencileri
- Çocuk Gelişimi Mezunları ve Öğrencileri
- Sınıf Öğretmenliği Mezunları ve Öğrencileri
- Okul Öncesi Öğretmenliği Mezunu ve Öğrencileri
- Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık Mezunları, Öğrencileri
Oyun Terapisi İstihdam Alanları Nelerdir?
Oyun terapisi eğitimi alan kişiler, birçok farklı istihdam alanında çalışabilirler. Bazı olası istihdam alanları şunlardır:
- Özel okullarda veya eğitim kurumlarında çalışabilirler
- Hastaneler ve klinikler gibi sağlık kuruluşlarında çalışabilirler
- Psikoterapi merkezlerinde çalışabilirler
- Aile danışmanlığı merkezlerinde çalışabilirler
- Ruh sağlığı merkezlerinde çalışabilirler.
- Sosyal hizmet kurumlarında çalışabilirler
- Özel muayenehanelerde çalışabilirler
- Özel uygulama merkezlerinde çalışabilirler
- Rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilirler
- Rehberlik merkezlerinde çalışabilirler
- Çocuk ve ergen danışmanlık merkezlerinde çalışabilirler
- Özel kliniklerde çalışabilirler
Eğitimi alan kişiler, yukarıda belirtilen alanların yanı sıra, özel danışmanlık ofislerinde, okul psikolojik danışmanlık merkezlerinde veya kendi özel uygulama merkezlerinde de çalışabilirler. Oyun terapi, birçok farklı alanda kullanılabilecek çok yönlü bir terapi yöntemidir.
Oyun Terapisi Eğitim İçeriği Nasıldır?
- Oyunun Tanımı ve Önemi
- Oyun ve Önemi
- Oyunu Etkileyen Faktörler
- Oyun Materyallerinin Özellikleri
- Yaşlara Göre Oyuncak Tercihleri
- Oyuncakların Sınıflandırılması
- Oyuncak Çeşitleri
- Oyunun Yapısal Temelleri
- Oyun Terapisinde Vakalar
- Yaşa Göre Oyunlar
- Oyun Odasının Özellikleri
- Çocuk Merkezli Oyun Terapi
- Oyun Terapistinin Becerileri
- İlk Terapi Görüşmesi
- Çocuk İçin Terapistin Anlamı
- Oyun Terapisinde Güven Oluşturma
- Terapistin Farkındalığı
- Terapi Odasında Çocukların Sorduğu Sorular
- Yönlendirilmiş Oyun Terapi
Eğitim Süresi ve Şekli Nasıldır?
Üniversiteler iş birliği ile hazırlanan oyun terapisi uygulayıcı eğitimi Video A senkron teknolojisi ile anlaşmalı üniversitenin gözetimiyle gerçekleşmektedir. Üniversitenin iştirakiyle gerçekleşen eğitim sonunda anlaşmalı üniversite tarafından Oyun Terapi Uygulayıcı Eğitimi sertifikası verilmektedir. Oyun Terapi Uygulayıcı Eğitimi Sertifika Programı, internet ortamında Video A Senkron teknolojisi ile anlaşmalı üniversiteler tarafından sağlanmaktadır.
Eğitim Süresi: 30 Gün / 120 Saatlik Sertifika
Eğitim Şekli: Uzaktan eğitim sistemi ile internet üzerinden video ders (A-Senkron)
Sınav Şekli ve Türü: Uzaktan eğitim sistemiyle, çoktan seçmeli test
Sertifika Sınav Hakkı: 5
Sertifika Sınavı Başarı Puanı: Minimum 50 puan
Belgelendirme: Üniversite onaylı sertifika
Eğitim Hakkında Detaylı Bilgi Nasıl Alabilirim?
Oyun terapisi uygulayıcı eğitimi sertifika kursu hakkında detaylı bilgi almak için Whatsapp ve iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz ya da Hemen Bilgi Formunu doldurabilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız detaylı bilgilendirme yapmak için en kısa sürede sizlere dönüş sağlayacaklardır. Eğitime katılmak ve sertifika almak için sitemizde bulunan kayıt formunu doldurarak hemen başvuru yapabilirsiniz.