Çocuk Gelişimi ve Eğitimi & Sertifikası
Çocuk gelişim eğitimi, çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla hazırlanan bir eğitim programıdır. Çocuk gelişimi ve eğitimi kursu uzaktan online eğitim şeklinde yapılmaktadır. Eğitim sonunda e devletten sorgulanan üniversite onaylı çocuk gelişimi eğitimi sertifikası alınmaktadır. Alınacak çocuk gelişimi eğitimi sertifikası ile MEB’e bağlı kurumlarda, özel eğitim kurumlarında öğretici yada öğretici yardımcısı olarak çalışabilirsiniz.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Nedir?
Çocuk gelişim eğitimi, çocukların fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini destekleyen, onların öğrenme süreçlerini kolaylaştıran ve yeteneklerini geliştiren bir disiplindir. Bu disiplin, çocukların doğumdan ergenliğe kadar olan yaş aralığında gelişimlerini izleyerek, öğrenme ortamlarını planlayarak ve uygun eğitim tekniklerini kullanarak onların gelişimini destekler.
Çocuk gelişimi, çocukların büyüme, motor becerileri, dil ve bilişsel gelişimleri gibi konuları içerir. Bu konuların incelenmesi, çocukların hangi dönemde hangi becerileri kazandıklarını anlamak ve ebeveynlere, öğretmenlere ve diğer ilgili kişilere bu konularda rehberlik etmek için önemlidir.
Çocuk eğitimi, çocukların öğrenme ve öğretme yöntemleri, öğrenme stilleri ve öğrenme zorlukları gibi konuları içerir. Eğitim, çocukların akademik, sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklemek için uygun öğrenme ortamları yaratmak için planlanır.
Çocuk gelişim eğitimi, çocukların gelişimini izleyerek onların potansiyellerini tam olarak ortaya çıkarmalarına yardımcı olur. Bu disiplinde çalışan kişiler, çocuklara uygun eğitim materyalleri sunar, öğrenme ortamları yaratır ve çocukların gelişimlerini izleyerek onların bireysel ihtiyaçlarını anlar. Bu sayede çocukların gelecekteki başarıları için temel oluşturulur.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kimler Alabilir?
Çocuk gelişimi ve eğitimi, ilkokul öncesi, ilkokul ve ortaokul çağındaki çocukların gelişimlerini desteklemek isteyen herkes tarafından alınabilir. Eğitime katılmak için ön koşul bulunmamaktadır. Eğitime dileyen herkes katılabilir ve sertifika sahibi olabilir.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi İstihdam Alanları Nelerdir?
Çocuk gelişimi ve eğitimi, birçok farklı istihdam alanı sunar. Bu alanlar arasında şunlar yer alır:
- Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında veya Çocuk Yuvalarında Çalışabilirler
- Çocuk Bakım Evlerinde, Öğretici / Öğretici Yardımcısı Olarak Çalışabilirler
- Okullarda ve Eğitim Kurumlarında Çalışabilirler
- Kreşlerde ve Anaokullarında Çalışabilirler
İlgili Yönetmelik Nasıldır?
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından: Özel Kreş Ve Gündüz Bakımevleri İle Özel Çocuk Kulüplerinin Kuruluş Ve İşleyiş Esasları Hakkında Yönetmelik
Birinci Bölüm Çocuk Bakıcısının Nitelikleri
Madde 28- (1) Çocuk bakıcılarında; lise mezunları öncelikli olmak üzere; en az kendi döneminin zorunlu eğitiminden mezun olup, KAMU KURUMLARI TARAFINDAN ONAYLI çocuk bakımı alanında düzenlenmiş bir sertifika sahibi olma şartı aranır. Kız meslek lisesi mezunlarında sertifika şartı aranmaz.
Çocuk Bakıcısının Görev ve Sorumlulukları
Madde 29 – (1) Çocuk bakıcısının görev ve sorumlulukları şunlardır:
a) Sorumlu bulunduğu gruptaki çocukların öz bakımlarının karşılanmasına yardımcı olur.
b) Çocuklarla birlikte olduğu süre içinde, karşılaştığı önemli olayları ve hasta çocukları grup sorumlusuna bildirir.
c) Kuruluş bünyesinde, çocuklara yönelik hazırlanan plan ve programlar doğrultusunda kendisine verilen diğer görev ve hizmetleri yerine getirir.
ç) Sorumlu bulunduğu gruptaki grup sorumlusunun verdiği görevleri yapar.
(2) Çocuk bakıcısı kuruluşun temizlik ve diğer işlerinde çalıştırılamaz, yaptığı iş ve işlemlerden kuruluş müdürüne karşı sorumludur..
Çocuk Gelişimi Eğitimi İçeriği Nasıldır?
- Çocuk Bakımı İlk Yardım da Açılış/Tanışma/Genel İlk Yardım Bilgileri
- Çocuk Bakımı İlk Yardım da Taşıma Yöntemleri
- Çocuk Bakımı İlk Yardım da Sedye ile Taşıma
- Çocuk Bakımı İlk Yardım da Suni Solunum
- Çocuk Dış Kalp Masajı
- Çocuk Bakımında Solunum Yolu Tıkanmaları
- Çocuk Bakımında Zehirlenme
- Çocuk Bakımında Burkulma/Kanama ve Yanıklar
- Çocuk Bakımında İletişim Giriş
- Çocuk Bakımında İletişim Süreci
- Çocuk Bakımında İletişim
- Çocuk Bakımında Farkındalık ve Kendini Tanıma Penceresi
- Çocuk Bakımında Temel İletişim Süreçleri
- Çocuk Bakımında İletişim Sürecinin İşleyişi
- İletişim Kanallarında Görsel Kanal
- İletişim Kanalları Kokusal ve Tatsal Kanal
- Çocuk Gelişimi İletişimde Kültürel Farklılıklar
- İletişimin Başlangıç Noktası
- İletişimin Boyutları
- İletişim Engelleri ve İlginçlikleri
- İletişimde Kullanılan Diller
- Çocuk Bakımında Drama Uygulamaları
Eğitim Süresi ve Şekli Nasıldır?
Üniversiteler iş birliği ile hazırlanan çocuk gelişimi ve eğitimi sertifika kursu, video A senkron teknolojisi ile anlaşmalı üniversitenin gözetimiyle gerçekleşmektedir. Üniversitenin iştirakiyle gerçekleşen eğitim sonunda anlaşmalı üniversite tarafından çocuk gelişimi ve eğitimi sertifikası verilmektedir. Eğitime ait videolar ve dokümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.
Eğitim Süresi ve Saati: 30 Gün / 936 Saatlik Sertifika
Eğitim Şekli: Uzaktan eğitim sistemi ile internet üzerinden video ders (A-Senkron)
Sınav Şekli ve Türü: Uzaktan eğitim sistemiyle, çoktan seçmeli test
Sertifika Sınav Hakkı: 5
Sertifika Sınavı Başarı Puanı: Minimum 50 puan
Belgelendirme: Üniversite onaylı sertifika
Eğitim Hakkında Detaylı Bilgi Nasıl Alabilirim?
Çocuk gelişimi bakımı ve eğitimi sertifika kursu hakkında detaylı bilgi almak için Whatsapp ve iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz ya da Hemen Bilgi Formunu doldurabilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız detaylı bilgilendirme yapmak için en kısa sürede sizlere dönüş sağlayacaklardır. Eğitime katılmak ve sertifika almak için sitemizde bulunan kayıt formunu doldurarak hemen başvuru yapabilirsiniz.