Aile Danışmanlığı Sertifikası Kimler Alabilir?

Aile Danışmanlığı Sertifikası Kimler Alabilir?

Herkes aile danışmanı olamaz. Aile danışmanı olmak için aile danışmanlığı sertifikası almak gerekmektedir. Aile danışmanlığı sertifikası kimler alabilir? Aile danışmanlığı sertifikası alacak kişilerin öncelikle üniversitenin Tıp, Hemşirelik, Psikoloji Danışmanlık ve Rehberlik, Çocuk Gelişim, Sosyoloji, Psikoloji, Sosyal hizmet bölümlerini lisans düzeyinde tamamlamaları gerekmektedir. İlgili Bölümlerinden mezun olanlar MEB’e veya üniversiteye bağlı kurumların eğitim programlarına katılıp başarılı olmaları halinde aile danışmanlık sertifikası alabilir. bu açıdan bakıldığında ön lisans ve lise mezunlarının aile danışmanlık sertifikası almaları mümkün değildir.

Aile Danışmanlığı Sertifikası İçin Mezun Olmak Şart mı?

Aile danışmanlığı eğitimi almak için ilgili bölümlerden mezun olma şartı aranmaktadır. Aile danışmanlığı sertifikası almak için mezun olmak yeterli değildir. Aynı zamanda aile danışmanlığı eğitimi veren kurumların düzenlediği eğitim programlarından başarılı olmakta gerekmektedir.

Aile danışmanlığı eğitimi veren eğitim kurumlarının sertifika programlarına online uzaktan eğitim şeklinde katılabilirsiniz ve üniversite onaylı aile danışmanlığı sertifikası alabilirsiniz.

Aile danışmanı olacak kişilerin, kişilerle etkili şekilde iletişim becerisine sahip olmaları gerekir. İkna becerisi kuvvetli ve problem çözme odaklı bireyler olması gerekmektedir. Ayrıca İcra edeceği mesleğin ahlakı ilkelerine uygun şekilde davranması gerekir.

Lise Mezunları Aile Danışmanı Olabilir mi?

‘’Lise mezunları aile danışmanı olabilir mi?’’ sorusuna değinmekte faydalı olacak. Lise mezunlarının aile danışmanı olması için sertifikadan önce üniversite mezunu olmalıdır. Aile danışmanı olmak isteyen kişilerin en az üniversite mezunu olma zorunluluğu vardır. Aynı zamanda üniversitelerin herhangi bir bölüm mezunu olmak aile danışmanı sertifikası almak için yeterli olmaz. Sertifikayı alabilmek için alana uygun bölümlerden mezun olma şartı aranmaktadır. Bunlar üniversitelerin, Psikoloji, Sosyoloji, Pdr, Tıp, Hemşirelik, Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmet bölümlerini lisans düzeyinde bitirmeleri gerekmektedir.

Ön Lisans Mezunları Aile Danışmanlığı Sertifikası Alabilir mi?

Ön lisans mezunları aile danışmanlığı sertifikası alması için yönetmelikte belirtilen lisans bölümlerini tamamlamalıdır. Ön lisans mezunları dikey geçiş ya da yatay geçişle üniversitelerin dört yıllık lisans bölümlerini tamamlama şansı vardır. Yönetmelikte belirtilen bölümlerden lisans mezunu olarak diplomasını alan kişiler aile danışmanlığı eğitimine sertifikayı almak üzere başvuru yapabilir.

Mezun Olmadan Aile Danışmanlığı Sertifikası Alınır mı?

Mezun olmadan aile danışmanlığı sertifikası alınması imkansızdır. Aile danışmanlığı sertifikası almak üzere üniversitenin ilgili bölümlerinden mezun olma şartı aranır. Bu nedenle bu alanda kariyer sahibi olmak ve kendini geliştirmek isteyenlerin önce lisans düzeyinde yönetmelikte belirtilen bölümlerden lisans lisans düzeyinde mezun olması gerekir.

Aile Danışmanlığı Sertifikası Uzaktan Eğitim Geçerli mi?

Aile danışmanlığı sertifikası uzaktan eğitim online veya örgün olarak alınabilmektedir. Aile danışmanlığı eğitimine uzaktan eğitimle katılmak isteyen kişiler diledikleri vakit ders videolarını izleyerek derse katılabilir. Eğitimleri tamamladıktan sonra yapılacak sınavlardan yeterli puan almak sertifika almak için yeterli olur.

Aile Danışmanlığı MEB mi Üniversite mi?

‘’Aile danışmanlığı MEB mi üniversite mi?’’ sorusunun cevabı şu şekildedir. aile danışmanlığı eğitimi bakanlık tarafından yayınlanan yönetmelik gereğince MEB’e veya YÖK’ e bağlı üniversite ve kurumlarından alınabilmektedir. Aile danışmanlığı eğitimini başarı ile bitiren kişiler sonunda Meb onaylı veya üniversite onaylı aile danışmanlığı sertifikası almaktadır. Alınan aile danışmanlığı sertifikası MEB onaylı veya üniversite onaylı olması katıldığınız kuruma göre değişmektedir.

Aile danışmanlığı sertifikası MEB onaylı veya üniversite onaylı olması fark etmez. Yönetmelik gereği MEB’e bağlı yada üniversite ve bağlı kurumlarından alınması yeterlidir. Geçerlilik olarak hangi kurumdan alınmasının hiçbir önemi yoktur. Meb yada üniversiteden alacağınız sertifikanızla aile danışmanı olarak çalışabilir, aile danışma merkezi açabilirsiniz.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz:
Bize Ulaşın